Facilitati pentru firma aflata in insolventa detinuta de controversatul om de afaceri Bobby Paunescu

Studiourile cinematografice Buftea, cele mai mari platouri de filmare din Europa Centrală și de Est, format din 19 platouri de filmare pentru cinema şi televiziune, 4 bazine pentru filmări subacvatice, numeroase ateliere, intins pe un domeniu de 40 de hectare într-un frumos cadru natural, pe malul lacului Buftea. Studiourile au fost date in folosinta in anul 1957 si s-au produs peste 500 de filme de lung metraj și mai toate coproducțiile românești. În epoca de glorie a cinematografiei autohtone, lucrau 2.000 de salariaţi,specializaţi în circa 100 de meserii. Tot la Buftea se gaseau 35.000 de obiecte de recuzită, 50.000 de costume, o bază hipică cu cai pur-sânge antrenaţi pentru filmări si un parc auto cu maşini de epocă .

Compania Bucharest Film Studios, deţinută de controversatul om de afaceri Bobby Păunescu, şi-a cerut insolvenţa în data de 28 martie. Pentru datorii totale de 203 milioane de lei. Opt zile mai târziu, cererea a fost retrasă. Pentru că în această perioadă, curat coincidență, guvernul a promis facilități fiscale celor de la studiourile Buftea. Fără să aibă măcar promisiunea vreunui contract de zile mari, firma patronată de Bobby Păunescu a reuşit să îi convingă pe cei cărora le datorează bani să renunţe la procesul intentat la Tribunalul Ilfov. Instanţa mai aşteaptă până în iulie ca banii să fie viraţi în conturi şi să oprească insolvenţa.

Cât despre coincidența numită de Bobby Păunescu „facilități pentru toată industria cinematografică”, sau memorandum, așa cum l-a numit guvernul, putem spune că ne încadrăm din nou, cu succes, la sancțiuni din partea Comisiei Europene. Plus că memorandumul poate crea cu ușurință discriminare între producătorii români care nu au bani de investit în filme adevărate și cei străini care dispun de mijloacele necesare. Dar, la urma urmei, nu acesta este scopul. Doar trebuie acordată încă o șansă din bani publici celor din familia Păunescu,simpatizantii Guvernului.

Și apropo de șanse pe bani publici, ar trebui să vă reamintim de câteva asemenea oportunități de care a beneficiat familia, legalizate de Puterea momentului. Afacerea ATR, un consorțiu declarat de statul român partener strategic în privatizarea hotelului Intercontinental, afacerea LIDO în care tot statul român i-a înșelat pe adevărații moștenitori ai complexului hotelier, afacerea BTT, afacerea Teleferic din Poiana Braşov, creditele luate de la Bancorex, sau suveicile Dac Air, Dac Turism.

Impreuna luptam Pentru Justitie!