Despre Noi

Pentrujustitie.ro este un proiect care face parte din campania pentru apararea drepturilor si libertatilor omului. Suntem o organizatie non-profit, neguvernamentala si apolitica.

Am lansat acest instrument pentru a oferi tuturor cetatenilor șansa de a fi auziti, de a nu fi singuri.

Obiectivele noastre sunt:

  • Consolidarea si dezvoltarea calitativa a democratiei in societatea romaneasca, apararea drepturilor omului indifferent de statut social, avere , sex sau orientare sexual, stare civila, nivel de educatie, ailitate fizica sau psihica, handicap, rasa, etnie, culoare, apartenenta ori activitate sindicala, optiune politica, filosofica sau religioasa.
  • Promovarea cetateniei active si a cetateniei ca si complinire a demnitatii umane, a drepturilor civile, sociale, economice, financiare, de mediu etc.
  • Promovarea unei culturi democratice , progresiste, a valorilor de responsabilitate, dreptate si solidaritate sociala, a progresului social masurabil si a egalitatii de sanse, cat si a ideilor precum munca decent, incluziunea sociala, democratia economica, directa si participative.
  • Promovarea valorilor europene si a ideilor si practivilor care sustin dezvoltarea unei Uniuni Europene mai democratice, mai solidare, mai apropiata de agenda cetatenilor.
  • Facilitarea si promovarea educatiei, a formarii de lideri si specialisti.
  • Solutionarea in spiritul egalitatii de sanse, a problemelor privind accesul tinerilor la cariera, la exercitarea profesiei conform pregatirii, precum si la o salarizare nediscriminatorie.
  • Promovarea studiului stiintific al fenomenelor globalizarii si al consecintelor acestora asupra prezentului si viitorului societatii romanesti, precum si cercetarea si diseminarea noiulor idei din spatial global al criticii sociale, respectiv a tendintelor de evolutie a democratiei in contextual globalizarii.